Folklistan

Önska dig inte bättre politiker.

Rösta på dem.

Jan_och_Sara_Folklistan

Önska dig inte bättre politiker.

Rösta på dem.

Folklistan-Sara-Skyttedal-Jan-Emanuel

Läs mer om våra kandidater👇

Jan Emanuel

Jan Emanuel är känd som en av Sveriges mer frispråkiga serie-entreprenörer, riskkapitalist, föreläsare, författare och f.d riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Han har startat ett hundratal bolag inom en rad olika sektorer och med stor framgång. Han har vunnit Robinson och suttit i Stockholms handelskammares fullmäktige. Genom åren har han belönats med flerfaldiga priser för sina prestationer som entreprenör, däribland har han utnämnts till årets gasellföretagare sex gånger och årets superföretagare fem gånger av Veckans Affärer och Dagens Industri. 

Sara Skyttedal

Sara Skyttedal är europaparlamentariker sedan 2019. Under mandatperioden har hon fokuserat på att leverera där insatserna gör skillnad i praktiken. I parlamentet har hon förhandlat sig till platser i de tunga lagstiftande utskotten som avgör flera av de centrala frågorna för Sverige. Bland annat har hon arbetat med att förhandla ett utsläppshandelssystem som skyddar konkurrenskraften för strategiskt viktiga industrier, ökat stödet till europeisk försvarsindustri, bekämpat överstatlighet inom välfärden och arbetat för att ge medlemsländerna större möjlighet att skydda sina gränser mot ohållbar migration och gränsöverskridande brottslighet. 
 
Under sin politiska karriär har hon många gånger arbetat i motvind för frågor hon tror är rätt. Mot decemberöverenskommelsen. Mot en gränslös migrationspolitik. Mot en rättspolitik som daltar med brottslingar. Mot kommunalt skatteslöseri. Mot en inhuman narkotikapolitik. Hon har stått upp för det hon tror på. Även när det blåser. Det kommer hon också fortsätta göra de kommande fem åren i Europaparlamentet.

Fler kandidater

Hans Palo

Hans Palo är uppväxt i Tornedalen under en tid när meänkieli tvingades bort till förmån för svenska. Hans Palo är utbildad fordonsmekaniker och har haft ett långt fackligt engagemang. Han har varit kommunpolitiskt aktiv med ett särskilt intresse för sociala frågor och arbetsvillkor. Palo har varit egenföretagare de senaste 15 åren och har dessförinnan varit chef på olika nivåer inom Samhall och engagerat sig för människor med funktionsvariationer. 

Amilia Stapelfeldt

Amilia Stapelfeldt är Sveriges första politiska influencer, tillika prisad kommunikatör och opinionsbildare. Under riksdagsvalet 2022 nådde hon över en kvarts miljon svenska väljare genom sina digitala kanaler, och hon har gjort det till sitt signum att bryta ner komplexa politiska frågor till mer greppbar kontext för sin publik. Hon har tidigare varit engagerad i Moderaterna, och definierar sig själv som oberoende liberal. Det politiska hjärtat klappar extra hårt för försvarspolitik och att EU:s inflytande över svenska medborgares liv och frihet bör minska, då det gått över styr. 

Peter Söderlund

Peter Söderlund är född 1961 i Tyresö. Fastnade i missbruk som ung, men rehabiliterades 1996–1998 när han var intagen på Österåkers fängelse. Gick med i Kriminellas revansch i samhället och startade föreningar för att stötta andra missbrukare och kriminella att bli drogfria och laglydiga. Var med och grundade X-CONS, en folkrörelse bestående av människor som vill lämna kriminalitet och missbruk. Peter Söderlund har suttit i Miljöpartiets partistyrelse. Han har varit verksam i stora delar av civilsamhället och driver också företag med fokus på att hjälpa människor i utanförskap.

Johan Nissinen

Johan Nissinen är född och uppvuxen i småländska Värnamo. Han är europaparlamentariker sedan 2022 och har tidigare varit riksdagsledamot 2014 – 2018 och invald kommunfullmäktige i Värnamo 2010 – 2019. Under mandatperioden har han fokuserat på frågor som rör snus, veteranbilar, vindkraft och kärnkraft. Johan startade kampanjerna ”EU ska ge fan i snuset” och ”EU ska ge fan i veteranbilarna” samt ”stoppa slöseriet”. Johan medverkade även i Erik Gallis dokumentär SD-bögar på svt.

Vill du bli del av teamet?

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.