Folklistan

Kandidera till valet 2024

Vill du kandidera för Folklistan?

Vi på Folklistan har valt att ha en öppen lista. Det innebär att du som sympatisör också kan kandidatera för oss. Det kommer inte vara anonyma makthavare i ett parti som styr vilka som representerar oss i Europaparlamentet. Det är folket. Så önskar du dig bättre politiker? Bli en.

Om du väljer att kandidera hoppas vi så klart att du också vill arbeta för att öka Folklistans stöd i valet. Därför vill vi gärna att du anmäler dig som kandidat och volontär här. 

Du måste anmäla ditt samtycke till att kandidera på Valmyndighetens hemsida.

Du behöver legitimera dig med Bank-ID och välja att ge ditt samtycke som kandidat för Folklistan.

Vi vill att folk ska kunna engagera sig politiskt och bli förtroendevalda utan att behöva gå med i en partioroganisation. Vi hoppas självklart också att du som vill kandidatera delar vår syn i de frågor som Folklistan går till val på och vill verka för detta i Europaparlamentet tillsammans med oss.

Vi kommer att ha en förtryckt valsedel med ett fåtal namn. På den listan kan den som röstar även skriva till valfritt namn som lämnat samtycke hos Valmyndigheten. Det går också att ta en blank valsedel och sedan skriva ”Folklistan” och valfritt lägga till de namn som du vill se invalda i Europaparlamentet.

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.